13.10.2018 16:00 | Macho

Nielen pochúťka ale aj superpotravina pre ...

Zdroj: iStockphoto
Extra horká čokoláda s podielom kakaa sedemdesiat percent a vyššie už nie len pochúťka, je to superpotravina chrániaca srdce a cievy pred chorobami.

Pokiaľ si človek dopraje tri tabuľky za mesiac, dodá tak telu dostatok antioxidantov. Podľa kardiológov z New Yorku striedma konzumácia extra horkej čokolády vedie k zníženiu rizika zlyhania srdca o 23 percent – v porovnaní s tými, ktorí čokoládu nejedia vôbec. Ale nič sa nesmie preháňať.

Čokoholici, ktorí si ju nadmerne  a často dopriavajú, sú naopak ohrození o 17 percent viac. A rovnako tak platí, že žiadny pozitívny účinok na zdravie srdca a ciev nemajú čokoláda biela, mliečna a s obsahom kakaa do sedemdesiat percent. A to preto, že sú plné nasýtených tukov a cukrov, ktoré obehovej sústave škodia.

VIDEO
Prečítajte si aj
Najčítanejšie